NJENA-KOCKICA

Pitate se čega se žene ne bi nikad odrekle? Odgovor je – čokolade!
Istraživanja su pokazala da bi se žene radije odrekle zadovoljstva pod plahtama nego čokolade.

Čokolada i njega kože

Magazin Journal of Nutrition donosi dobre vijesti za pripadnice ljepšeg spola…
Omiljena ženska slastica sadrži antioksidante epicatechin i catechin koji su u službi zaštite vaše kože . Istraživanjem je dokazano da su žene koje su dnevno jele 326 miligrama kakaa s visokim udjelom flavanola tokom 12 tjedana imale manju osjetljivost na UV zrake, u odnosu na žene koje su jele samo 27 miligrama dnevno…Isto tako, žene koje su jele više čokolade imaju glatku i hidriranu kožu.  Naravno, sve ovo NE znači da odmah trebate baciti u smeće sve svoje kreme za sunčanje i u podne nonšalantno odšetati na plažu samo s čokoladom.

Čokolada i slatka zadovoljstva nešto drugačije vrste

Pandan vječnom pitanju Što je bilo prije – kokoš ili jaje? je ono Što je bolje – čokolada ili seks?
Prema znanstvenim istraživanjima ispada da je kombinacije dvije spomenute stvari – najbolja opcija!
Naime, istraživanje sprovedeno u Milanu na 200 ispitanica pokazalo je kako su žene koje svakodnevno jedu čokoladu zadovoljnije svojim seksualnim životom, nego one koje se čokolade odriču. Topljenje čokolade u ustima uzrokuje povećanu aktivnost mozga i otkucaja srca, osjećaj sličan onome koji imamo pri strastvenom ljubljenju.
Čokolada potiče proizvodnju serotonina. Serotonin smanjuje tjeskobu i utječe na dobro raspoloženje. Uživanje u čokoladnim zadovoljstvima oslobađa endorfin, koji pak izaziva osjećaj sreće i zadovoljstva kakav imamo u zdravoj seksualnoj vezi. I informacija koja će mnogima izmamiti osmijeh – čokolada sadrži feniletilamin – koji potiče proizvodnju dopamina, čije je lučenje izravno povezano sa zadovoljstvom nakon orgazma.

Sjetite se Devet i pol tjedana … i uživajte u čokoladi!

Ljubav je u očima

Nerijetko čujemo da je ljepota u očima onoga koji gleda… a da se u očima prepoznaje ljubav prema čokoladi dokazali su znanstvenici na Sveučilištu Drexel.  Znanstvenici su ispitivali reakcije mrežnice na svjetlost, te se pokazalo da mrežnica odašilje nevjerojatno snažne signale kada osoba u ustima ima komad čokolade. Reakcija mrežnice je jednako snažna kada je oko izloženo jakoj svjetlosti.
Naime, širenje zjenica uzrokovano je otpuštanjem dopamina, hormona sreće u mozgu. Ispostavilo se da je  reakcija jednaka prilikom uživanja u čokoladi, te kod osjećaja snažne ljubavi.